Stockholm

1 helkväll / 36 finalister
12 pristagare / 600 gäster
Sveriges största handelsgala

15 maj 2017 Stockholm Waterfront
http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2017/05/vinn-paradis-320x374.jpg
Årets Butikskoncept 2017

Paradiset

I konkurrens av storheter som Systembolaget och Ikea plockade ekomatkedjan Paradiset hem priset som Årets Butikskoncept.

Grundaren och vd:n Johannes Cullberg och vice vd och medgrundaren, Henrik Strinning, var tagna strax efter prisutdelningen:

– Det här hade vi inte förväntat oss. Att få det här erkännandet från branschen är oerhört stort, säger Johannes Cullberg och får medhåll av Henrik Strinning.

– Vi har verkligen gjort en resa med våra tre butiker. Nu är lönsamheten i fokus innan vi fortsätter vår expansion, säger Henrik Strinning.

Christian Forsman, från TBS Mediebyrå, är full av beundran inför Paradiset:

– De har tagit ett spännande grepp, som är både modernt men också blickar tillbaka till den gamla handelsplatsen. Det är lite Toscana-känsla över Paradiset, säger Christian Forsman.


Årets Butikskoncept

Motivering

Paradiset utmanar den traditionella dagligvaruhandeln med sitt fokus på hållbar mat. Målet är att göra naturlig och hälsosam mat tillgänglig för alla.

Men konceptet är så mycket mer än en matbutik. Den senaste enheten som öppnade i Sickla köpkvarter i Nacka i januari har eget ölbryggeri, ett kafferosteri, egen hälso- och skönhetssalong samt en foodcourt med fullständiga rättigheter. Målsättningen är att besökaren ska kunna lösa alla sina ärenden på ett och samma ställe.I sina butiker är kedjan noga med att lyfta fram att deras produkter enbart innehåller naturliga råvaror. Det avspeglas i butiksinredningen med naturliga materialval och färger.

Paradiset lyckas visa att det går att sälja livsmedel utan tillsatser, utan att konstla till det och till ett rimligt pris. Samtidigt blir butikerna mer än ”bara” en matbutik, de blir en destination.


Årets Butikskoncept

Jury

Daniel Norman (ordförande), Market/Hakon Media
Tina Thorsell, Svensk Handel
Pernilla Karvia, VKTRY
Pontus Lomar, Lomar Arkitekter
Christian Forsman, TBS


Sponsor


http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2015/12/Logotype_TBS_spec_2015.png