Notice: Undefined index: redirect in /home/content/p3pnexwpnas01_data02/24/3602124/html/wp-content/plugins/wp_from_plugin/includes/_bb_press_plugin.class.php on line 451
Stockholm

1 helkväll / 36 finalister
12 pristagare / 600 gäster
Sveriges största handelsgala

21 maj 2018 Stockholm Waterfront
http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2017/05/vinn-polis-320x427.jpg
Årets säkerhetslyft 2017

Fredrik Kaati och Thobias Rydberg, ”Trygg i butik”

Fredrik Kaati och Thobias Rydberg på Södermalmspolisen fick priset Årets Säkerhetslyft för projektet ”Trygg i butik”.

I konkurrens med Postnords satsning på märk-DNA och Balders satsning på centrumvärd i Vårby Gård centrum fick Fredrik Kaati och Thobias Rydberg på Södermalmspolisen priset Årets Säkerhetslyft för projektet ”Trygg i butik”. 

– Jätteroligt, priset gör att det känns väldigt motiverande att fortsätta att slita hårt för att vända den negativa utvecklingen och göra handeln till en mycket tryggare arbetsplats, säger Thobias Rydberg.

Förvånade?

– Nej, vi är inte direkt förvånade men däremot oerhört glada för att för att få ett sådant här pris från handlarna. Det är ju de vi jobbar hårt för att förbättra situationen för, svarar Fredrik Kaati.

Vilken betydelse kan priset få?

– Vi vet redan att projektet ska drivas vidare på nationell nivå. Nu hoppas vi att det blir vi som får fortsätta med projektet. Vi har väldigt många idéer som vi vill förverkliga.

– Handeln är en stor del av samhället och många handlare har extremt stora problem med stölder och snatterier och den otrygga arbetsmiljön för personalen, svarar Thobias Rydberg.


Årets Säkerhetslyft

Motivering

Från idé till lyckad och prisad brottsförebyggande metod. Fredrik Kaatis och Thobias Rydbergs projekt ”Trygg i butik” visar att samverkan är en nyckel till ett gott brottsförebyggande arbete.

På Södermalm i Stockholm har polisen, butikerna och väktarbolagen ett nära samarbete och identifierar ­tillsammans trygghets- och säkerhetsproblem i området. På så sätt har de lyckats att ändra en negativ problembild till en positiv.

Personalen i butikerna upplever att polisen är mer närvarande och ordningsvakterna anser att de har en bättre och mer närvarande dialog med polisen. Därtill stöttar polisen butiksmedarbetare och väktare så att de arbetar mer brottsförebyggande i syfte att minska svinnet och ge en tryggare arbetssituation.

Dialogen mellan polisen, butikerna och väktarbolagen har även lett fram till beslutet att använda uniformerade väktare i stället för civila och därmed prioritera en ökad trygghet för personalen i stället för antalet gripanden.


Årets Säkerhetslyft

Jury

Helena Tell (Ordförande), Market/Hakon Media
Per Geijer, Svensk Handel
Torbjörn Ferndahl, Säkerhetsbranschen
Annika Brändström, Svenska StöldskyddsföreningenSponsor


http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2016/10/Infor_TMLogo_RGB_080512.png