Notice: Undefined index: redirect in /home/content/p3pnexwpnas01_data02/24/3602124/html/wp-content/plugins/wp_from_plugin/includes/_bb_press_plugin.class.php on line 451
Stockholm

1 helkväll / 36 finalister
12 pristagare / 600 gäster
Sveriges största handelsgala

21 maj 2018 Stockholm Waterfront
http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2017/05/vinn-elgig-320x421.jpg
Årets Logistiksatsning 2017

Elgiganten

Det var en samlad men skinande glad kvartett från Elgiganten som knep priset som Årets Logistiksatsning, framför ögonen på Varner Gruppen och Rusta.

Elgiganten har utvecklat sitt logistikcentrum i Torsvik, söder om Jönköping, till ett nav för hela Norden. I fjol invigdes de senaste tillskottet – ett automatiskt höglager.

– Bra logistik är grunden till god e-handel och en av de verkliga nycklarna till hela vår framgång. Därför är vi jätteglada över att vinna just det här priset, säger Anders Lindblom, Head Of Operation på Elgiganten.

Hur tänker ni sprida utmärkelsen över resten av medarbetarna?

– Om det gick skulle vi bryta den fina statyetten och dela med oss till var och en, men istället tar vi med oss jättemycket stolthet över vinsten som är ett kvitto på att vi är väldigt duktiga på logistik, säger Jessica Wallin, kommunikationsansvarig på Elgiganten.

Med på scenen fanns även Hanna Bergfäldt, Head of HR and people development och Daniel Simonsson, Logistic Solution development manager.


Årets Logistiksatsning

Motivering

Över tiden har Elgiganten utvecklat sitt logistikcentrum i Torsvik, söder om Jönköping, till ett nav för hela Norden. I fjol invigdes det senaste tillskottet – ett automatiskt höglager. Kombinationen av 12 000 kvadratmeter mer lageryta – med en höjd på 32 meter – och automation tar Elgigantens logistik in i framtiden.

Tillsammans med det tidigare lagret disponerar kedjan nu nästan 110 000 kvadratmeter lageryta och har fått en effektiv hantering som utökat lagerhållningskapaciteten från 6 000 artiklar till potentiellt 25 000 artiklar. Leveranskapaciteten har också ökat från två till fem miljoner varor per år.

Satsningen i Torsvik gör Elgiganten redo för nästa steg – tillväxt i butiker och e-handel.


Årets Logistiksatsning

Jury

Lars Welin (ordförande), Market/Hakon Media
Bengt Nilervall, Svensk Handel
Klas Hjort, Lunds Universitet
Anders Linnarsson, Electrolux
Peter Ideström, LogistikbolagetSponsor


http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2016/10/Logistikbolaget.png