STOCKHOLM

1 helkväll / 36 finalister
12 pristagare / 600 gäster
Sveriges största handelsgala

21 maj 2018 Stockholm Waterfront
http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2018/05/Håkan-Lundstedt-320x213.jpg
Årets ledare 2018

Håkan Lundstedt, CEO Synsam Group

Årets ledare på Retail Awards, Synsams vd Håkan Lundstedt, jobbar hårt med att se varje medarbetare, men det stora knepet för att få med sig de anställda – det handlar om att lyssna.

Det må vara lätt att vara en bra ledare när vindarna blåser åt rätt håll. Men kanske är det hur du agerar i lite tuffare tider som verkligen berättar om dina kvalitéer som anförare.

Årets första vinnare på Retail Awards, Synsams vd Håkan Lundstedt, jobbar hårt i alla väder och anstränger sig extra mycket för att se styrkan i sina medarbetare oavsett resultat. Hela tiden efter mottot att ”fem procent handlar om strategi och 95 procent om genomförandet”.

– I början när jag var chef förstod jag inte hur viktigt det var att lyssna, utan tog för givet att alla förstod vad jag menade. Är det något jag har lärt mig genom åren är det att vara lyhörd och verkligen ta in dina medarbetare, säger en glad Håkan Lundstedt, minuterna efter prisutdelningen.

Andra nycklar till ett gott ledarskap: Att vara tydlig men flexibel.

– I dagens retaillandskap gäller det att kunna ta emot feedback och att ställa om snabbt om det behövs, säger Håkan Lundstedt, som planerade att ta kvällen vidare med ett rätt stort påhejande Synsamgäng.

– Det här känns fantastiskt roligt. Men jag hade aldrig stått här utan mina medarbetare, så nu ska jag fira det här med dem, avslutar Håkan Lundstedt.


Årets butik 2018

Motivering

Synsams vd och koncernchef Håkan Lundstedt har lång erfarenhet som ledare inom retailbranschen, senast med transformationen av Mekonomen och förändringen av en hel bransch. Sedan han tillträdde under 2015, har han implementerat en ny kundfokuserad strategi och positionerat Synsam som den mest innovativa aktören inom Europa inom Eye Fashion. Håkan vågar utmana konventionerna och har satt ihop en ledningsgrupp som idag består av mer än 50 % kvinnor, vilket är en fördubbling på två år. När resten av retailbranschen brottas med svikande butiksbesök har företaget en åttaprocentig ökning av fysiska besök till butik. Håkan Lundstedt, beskrivs av kollegorna som orädd och driven. Han har en tydlig vision, är förbättringsorienterad och ställer höga krav på sig själv och andra. Men är samtidigt väldigt uppskattad bland kollegorna, vilket medarbetarundersökningarna visar.


Årets butik 2018

Jury

Annika Lindecrantz (ordförande), Market/Hakon Media
Clara Wiklund, Svensk Handel
Annika R Malmberg Hamilton, Hamilton Group
Sofia Zere, HUI Research
Claes Linusson, Contra Sweden
Sponsor


http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2017/11/hamilton.png