Notice: Undefined index: redirect in /home/content/p3pnexwpnas01_data02/24/3602124/html/wp-content/plugins/wp_from_plugin/includes/_bb_press_plugin.class.php on line 451
Stockholm

1 helkväll / 36 finalister
12 pristagare / 600 gäster
Sveriges största handelsgala

21 maj 2018 Stockholm Waterfront
http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2017/05/vinn-ehnbage-320x423.jpg
Årets ledare 2017

Susanne Ehnbåge, vd, NetOnNet Group

Susanne Ehnbåge, vd för Netonnet Group, kammade hem Retail Award-priset som Årets Ledare.

– Vi har gjort en hejdundrande resa under det senaste året – med en sammanslagning av två koncept – och det här ser jag som ett pris till oss allihop, sa Susanne Ehnbåge när hon tog emot priset.

Förvånad?

– Ja, i och för sig visste jag givetvis att jag var finalist, men jag är inte en sån som tar ut någonting i förväg.

Vad kännetecknar en bra ledare?

– Det viktigaste är att tydliggöra det mål man siktar mot tillsammans och att få med alla medarbetare på resan.

Och vad utmärker en dålig ledare?

– Det är att sätta sig själv i centrum.


Årets ledare 2017

Motivering

Precis som många andra aktörer inom hemelektronik verkar NetonNet i en oerhört konkurrensutsatt ­verklighet. Susanne Ehnbåge som utsågs till vd för Siba 2014 lyckades på kort tid konvertera en traditionell butikskedja till ett multikanalsbolag där kundnöjdhet är A och O. Siba vände under Susannes ledning 2014 förlustsiffror till vinst. Denna förändringsresa genomsyrades av hårt och målinriktat arbete samt starkt ledar­skap och tydlig ­ansvarsfördelning. Susanne var en stark ledare och motor i den nödvändiga förändringsresan.

Med sin ledningsgrupp har Susanne skapat en dynamik inom ledande befattningar där samtliga är fokuserade på samma målsättning. Oavsett om det gäller försäljning, inköp, marknadsföring, IT eller HR har en drivkraft skapats för att göra allt möjligt. Genom tydliga målbilder och rigorös uppföljning skapas resultat. ­Susanne arbetar även medvetet med att utveckla bolaget mot ökad jämställdhet. I dag består närmare 50 ­procent av ledningsgruppen av kvinnor, cirka 25 procent av samtliga anställda har en minoritetsbakgrund.

Medarbetarna vittnar om att Susanne Ehnbåge inte bara är effektiv, positiv och resultatinriktad utan även lyhörd för individen och mycket omtänksam.


Årets ledare

Jury

Marit Nordkvist (ordförande), Market/Hakon Media
Mats Hedenström, Svensk Handel
Lena Larsson, HUI Research
Claes Linusson, Contra Sweden
Annika R. Malmberg, Hamilton group


Sponsor


http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2015/12/HamiltonGroup-Logotyp-500x160.png