Notice: Undefined index: redirect in /home/content/p3pnexwpnas01_data02/24/3602124/html/wp-content/plugins/wp_from_plugin/includes/_bb_press_plugin.class.php on line 451
Stockholm

1 helkväll / 36 finalister
12 pristagare / 600 gäster
Sveriges största handelsgala

21 maj 2018 Stockholm Waterfront
http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2017/05/vinn-akademi-1-320x295.jpg
Årets Butikskedja 2017

Akademibokhandeln

Priset Årets Butikskedja tilldelas Akademibokhandeln – och det utbröt stort jubel hos delegationen när priset tillkännagavs.
– Vår bransch har varit mer eller mindre uträknad. Det här känns som en revansch, säger vd Maria Hamrefors.

Clas Ohlson och Elgiganten var också finalister i kategorin Årets Butikskedja, men de fick se sig slagna av Akademibokhandeln.

En stor delegation från kedjan var på plats på Retail Awards för att ta emot priset och det gick inte att ta miste på glädjen och stoltheten hos vinnarna.

– Vi är så glada och så stolta. Redan att vi blev nominerade kändes stort, inte minst med tanke på att vår bransch varit mer eller mindre uträknad., säger Maria Hamrefors.

Vad med Akademibokhandeln är du mest stolt över?

– Jag är stolt över det engagemang som finns i hela företaget. Alla medarbetare brinner för att sprida läsglädje och det stora engagemanget tror jag är lite unikt för Akademibokhandeln. Jag tror också att det är en stor del i att vi har lyckats vända utvecklingen för kedjan.


Årets Butikskedja

Motivering

I en konkurrensutsatt bransch som har stått inför utmaningar i många år, har Akademibokhandeln vågat göra offensiva satsningar för att stärka kunderbjudandet samtidigt som de har genomfört besparingar för att vända en tuff ekonomi.

Med en hög servicegrad, inspirerande butiker med noga utvalt sortiment och nya tjänster har de återtagit kundernas intresse för de fysiska butikerna i den hårda digitala konkurrensen. Samtidigt finns den nödvändiga digitala närvaron med både webbshop och bättre möjlighet att förbereda sina köp i de fysiska butikerna.

Akademibokhandeln har också lyckats engagera alla kundgrupper. Det nya lojalitetsprogrammet har snabbt fått 1,3 miljoner medlemmar där kunderna också kan få lästips från kedjans kunniga medarbetare. Ett fint projekt inom hållbarhetsområdet är satsningen på att få barn att läsa mer genom Läsborgarmärket.


Årets Butikskedja

Jury

Thomas Karlsson (ordförande), Market/Hakon Media
Helen Rönnholm, Svensk Handel
Jonas Rörsgård, Verifone
Mats Wallin, Unlimited Communication AB
André Baggström Borné, American Express
Sponsor


http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2015/12/verifone-logo-primary-pos-2color.png