STOCKHOLM

1 helkväll / 36 finalister
12 pristagare / 600 gäster
Sveriges största handelsgala

21 maj 2018 Stockholm Waterfront
http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2018/05/IMG_9252-320x213.jpg
Årets butik 2018

Winston & Elle, Sundbyberg

Årets butik 2018 är Winston & Elle i Sundbyberg som arbetar med prisvärda egendesignade kläder och andra mindre kända varumärken. ”Detta är så stort”, säger grundaren Jessica Raynee.

Det sista – men kanske största – priset i årets upplaga av Retail Awards är Årets butik. Vinnaren är den familjeägda modebutiken Winston & Elle i Sundbyberg utanför Stockholm.

Butiken får priset för att man ”med stor kreativitet och hög modegrad” lockar besökare från vida omkring till den charmiga butiken.

Vinnarna var märkbart tagna av segern.

– Detta är så stort, jag och min man Daniel har skapat den butik vi saknade. Och den är uppkallad efter våra barn, Winston och Elle, säger en rörd Jessica Raynee.

– Vi vill verkligen tacka våra kunder. De har hjälp oss att sprida kännedom om vår butik eftersom vi inte haft någon marknadsföringsbudget.

Hon förklarar konceptet och butiken som kunderna vallfärdar till.

– Det ska vara en unik upplevelse med samspel i våra produkter, display, miljö. Vi lyssnar på våra kunder och skapar våra egna plagg. Det är kvalitet men till ett rimligt pris.

Butiken har både barn, dam och herrkläder. Utbudet består till 90 procent av egendesignade varor och resten kommer från andra leverantörer, gärna mindre kända varumärken.

Varför fick butiken barnens namn?

–  Våra barn har hela tiden varit i fokus och med i projektet och i butiken, avslutar Jessica Raynee.


Årets Butik

Motivering

Med stor kreativitet och hög modegrad lockar den charmiga butiken i Sundbyberg såväl vuxna som barn. Ja, hit lockas även delar av kändiseliten. Det unga familjeföretaget varvar mindre kända varumärken med egendesignade kollektioner där allt exponeras på finurliga sätt. Bemötandet och den småskaliga produktionen får kunderna hos Winstone & Elle att känna sig unika.


Årets Butik

Jury

Pontus Edman (ordförande), Market/Hakon Media
David Abresparr, Svensk Handel
Carl Psaroulis, Nets
Fredrik Kolterjahn, JLL
Cia Ekberg, KCE
Sponsor


http://www.retailawards.se/wp-content/uploads/2017/11/Nets_logo_evening_blue_less55mm.jpg